Social Media Distancing

Sociale media afstand nemen

Wat is dit in termen van dat?

Hoe sociale media me deed denken dat ik fantasierijk was met het risico het vermogen om me voor te stellen te verliezen.

Mijn vertrek van sociale media in Covid 19 was voornamelijk te wijten aan een waargenomen informatie-overload en de wens om mezelf in het heden te wortelen.

Het verlaten van sociale media op 18 januari 2021, midden in Lockdown 2, zorgde voor enige zorgen.

Social distancing betekende voor mij geen sociaal isolement, maar een deel daarvan is te danken aan mijn toegang tot sociale media. Chatten met gelijkgestemde mensen en collega's op Instagram en deel uitmaken van groepen op Facebook, verhalen delen met vrienden over de hele wereld maakt deel uit van mijn dagelijks leven. Maar ik was me er onlangs van bewust geworden dat ik me niet meer kon herinneren hoe het leven was vóór mijn telefoon! Dus besloot ik het eens te proberen en op Instagram te posten dat ik twee weken pauze nam.

Dan…

Ik merkte dat ik het gevoel kreeg meer emotioneel betrokken te zijn bij de interacties die ik had met andere mensen, familie en studenten, ik begon me daar honderd procent te voelen. Ik was ook meer bezig met de dingen die ik deed zonder andere mensen, zelfs alleen maar mijn tanden poetsen, merkte ik, en ik herinnerde het me ook. Ik had het gevoel dat ik veel ruimte had om te doen wat ik wilde doen, en meer tijd om te genieten en de informatie die ik koos in me op te nemen. En ik had het gevoel dat het lang geleden was dat ik gewoon achterover leunde en organisch bezig was, informatie verzamelde in plaats van te vertrouwen op scrollen om mijn hersenen en mijn tijd te vullen.

Een voorbeeld hiervan was op 21 januari, dag 4 van het social media free experiment. Ik luisterde naar T his American Life podcast en raakte geboeid door een segment over 'delight'. Bim praat met dichter Ross Gay , wiens boek de show inspireerde, over de discipline en striktheid van het zoeken naar en vasthouden aan verrukking. Als mindfulnessleraar was ik erg geïnteresseerd in dit idee en besloot ik te kijken of er iets soortgelijks aan de hand was in het VK. Mijn favoriete Britse commentator hiervoor was Louis Theroux, in zijn podcast 'Grounded 2'. Ik luisterde naar de laatste aflevering met de acteur en regisseur, Riz Ahmed. Ze hadden het niet direct over 'vreugde', maar er was veel dankbaarheid. Op een gegeven moment had hij het over een inspirerende leraar die hij op school had gehad, die naast rap ook Ginsberg had onderwezen. Ook sprak hij over 'loslaten' en authenticiteit. De volgende dag dacht ik aan de dichter Allen Ginsberg, ik begon me een tijd te herinneren waarin hij en onder andere de schrijver William Burroughs, Jack Kerouac en John Steinbeck iets voor mij hadden betekend. Ik herinner me dat ik als tiener kaartjes kocht voor mijn moeder en mij om Steinbeck's Of Mice and Men te zien in het Playhouse Theatre in Liverpool. Ik herinnerde me dat ik behoorlijk verliefd was op Kerouac en dat 'On the Road' door de hoofdonderwijzer op school in beslag werd genomen toen ik het in de literatuurles had gelezen in plaats van de voorgeschreven Moonfleet.

Deze herinnering was inspirerend, en de volgende dag vond ik het leuk om veel te veel Ginsberg op Youtube te kijken! In een interview zag ik hem 'negatief vermogen' noemen, waarover ik in de vorige blog schreef. Toen ik hem erover hoorde praten, had ik het gevoel dat al deze vrije tijd op sociale media me ergens naartoe leidde waar informatie niet giftig was, maar juist heilzaam, vloeiend en voedzaam.

Dus de rest van mijn dagen zijn ongeveer zo geweest en het is best heerlijk! Ik leer graag en ik ontwikkel me graag, en ik herinner me dat er vóór mijn telefoon een open ruimte in mij en buiten mij was, misschien overal om mij heen.

Ik ontdekte dat naar bed gaan en wakker worden zonder de telefoon naast het bed zalig is. De eerste paar nachten was het moeilijk om de telefoon lang voor het slapen gaan uit te zetten. Ik had een soort resonantie in mijn hoofd toen ik in bed stapte en mijn ogen sloot, ik kon het scrollen van wazige afbeeldingen van Instagram-berichten achter mijn gesloten ogen zien. Ik wist toen dat er iets mis was met de manier waarop ik met deze technologie omging en er zo aan vasthield.

Sociale media 14 dagen gratis.

Ik heb dezelfde dingen gedaan die ik normaal gesproken met mijn dag zou doen; mindfulness meditatie , yogatherapie, lesgeven, workshops geven. Dingen zien en doen zonder de druk om online te posten is verfrissend en geruststellend. Mijn verbinding met de natuur en ervaring is dieper en oneindiger.

Vanwege mijn algemene gemoedstoestand en mijn beroep heb ik de neiging om een ​​hechte band met de natuur te hebben en deel ik graag, maar het voelt als een uitstel om de dingen die ik ervaar niet te posten, op te merken, te verheugen, tevreden te zijn en rustgevend en dat is het.

Ik begon te beseffen dat wat ik ook zag over sociale media, het genieten van Facebook en Instagram mijn creativiteit en mijn verbeeldingskracht blokkeerde. Desondanks wil ik wel met mate op sociale media zijn, maar ik ben gewoon veel meer geïnteresseerd in kennis, wijsheid en groei.

Ik denk dat als ik blijf zitten en nadenken, ik al deze dingen met bewustzijn en een gezonde balans kan inpassen.

De afgelopen veertien dagen waren onvergetelijk en ongelooflijk, maar vooral ongelooflijk rustgevend.

Zelfs als je je niet kunt voorstellen een pauze te nemen van sociale media , moedig ik je aan om het gewoon met rust te laten voordat je naar bed gaat en 's morgens vroeg. Openstaan ​​voor iets dat verder gaat dan het drama van sociale media. Zonder na te denken over wat het is of waarom het is, is er in deze tijden iets anders om op te merken en van te genieten. Ik denk dat het onmogelijk is om het te zien totdat we deze ruimte hebben gemaakt.
Referenties en citaten

Buckley, William F. "Allen Ginsberg." Youtube , De avant-garde, 1968, www.youtube.com/watch?v=vBpoZBhvBa4. Toegang tot 1 februari 2021.

Burroughs, Willem. Naakt lunchen . Calder & Boyars, 1970.

"Geaard bij Louis Theroux - Riz Ahmed: acht dingen die we leerden toen hij met Louis Theroux sprak." BBC Radio 4 , BBC, www.bbc.co.uk/programmes/articles/1d5SGdJzg8FqbWGRFlCmqXJ/riz-ahmed-eight-things-we-learned-when-he-spoke-to-louis-theroux.

Kerouac, Jack. Op de weg . Vikingpers, 1957.

"De show van geneugten." This American Life , Ira Glass en Bim Adewunmi, 1 februari 2021, www.thisamericanlife.org/692/the-show-of-delights.

Steinback, John. Van Muizen en Mensen . De Easton-pers, 1977.

Willie, Basil. Coleridge over verbeelding en fantasie . Norwood, 1979.

Terug naar blog